Discussion RoomCategory: Current AffairsCurrent Affairs January 01,2020
Sara asked 3 years ago

1) Which state government recently launched Cyber Safe Women initiative?
A) Maharashtra
B)Tamil Nadu
C) Bihar
D) Kerala
Ans:A

B)”Santusht” portal for rapid grievance redressal for employers and the employees, launched by which Ministry?
A) Ministry of Hunan Resources
B) Ministry of Labour and employment
C) Ministry of Finance
D) Ministry of Commerce and Industry
Ans:B

3)Which state is preparing for it’s maiden snow lepards survey after this winter vis over?
A) Himachal Pradesh
B) Haryana
C)Punjab
D)Uttarakand
Ans:D

4) Which is going to observe”No Vehicle Day” of once a month in 2020?
A) Rajasthan
B) Kerala
C) Gujarat
D) Tamil Nadu
Ans:A

5) Which department had recently launched Central Equipment Identity Register portal?
A) Department of Biotechnology
B) Department of Science & Technology
C) Department of Telecom
D) Department of Enterprises
Ans:C

6)Which force had been renamed as Indian Railway Protection Force Service?
A)BSF
B)CRPF
C)GRP
D)RPF
Ans:D

7) Which bank recently launched the “MANI” app for the visually impaired people to identify denomination of currency notes?
A)RBI
B)SBI
C)Bank of Maharashtra
D)Bank of Baroda
Ans:A

8) Which Metro Station was renamed as Supreme Court Metro Station in Delhi?
A)Mandi House
B)Pragathi Maidan
C)Rajiv Chowk
D) Indraprastha
Ans:B

9)The National Green Corps Scheme was revived in which state?
A) Jammu and Kashmir
B) Gujarat
C)New Delhi
D) Madhya Pradesh
Ans:A

10)The Third Khelo India youth games will be held in?
A)New Delhi
B) Hyderabad
C) Guwahati
D)Pune
Ans:C