Discussion RoomCategory: Current AffairsCurrent Affairs December 28,2019
Grace asked 3 years ago

1) Which state has been set up LPG Bottling plant by the Bharat Petroleum Corporation Ltd?
A)Jharkhand
B)Bihar
C)Odisha
D)Assam
Ans:C

2)CSIR has developed a new low-cost technology to provide Geranium saplings.The saplings is native to which country?
A)South Africa
B)USA
C) Netherlands
D) Australia
Ans:A

3) Bharat Heavy Electricals Ltd(BHEL) commissioned the first Lignite-based 500MW thermal unit in which stat
A)Tamil Nadu
B) Karnataka
C) Gujarat
D) Kerala
Ans:A

4)The first transit-oriented development (TOD) project was set up in which city?
A)Howrah
B)New Delhi
C)Gurugram
D) Chandigarh
Ans:B

5)Who among the following designed the logo of lokpal?
A)AaruhiJain
B) Akshay Tiberwal
C) Prashant Mishra
D)Narendra Tomar
Ans:C

6) Which Union Territory has topped in Good Governance?
A) Delhi
B)Puducherry
C) Andaman and Nicobar
D) Chandigarh
Ans:B

7) which country has approve digital tax on large tech companies, after France?
A) Italy
B) Spain
C) Canada
D) Mexico
Ans:A

8) Which bank has launched OTP-based ATM cash withdrawal from January 01?
A)Axis Bank
B)PNB
C)SBI
D)HDFC
Ans:C

9)In which region , Japan announced a rare overseas mission to protect their Marchant ships?
A) Pacific ocean
B) South China Sea
C)Strait of Hormuz
D)Gulf of Oman
Ans:D

10) Which state/Union Territory celebrated the Losar festival?
A)Ladakh
B) Telangana
C) Meghalaya
D) Puducherry
Ans:A