Discussion RoomCategory: Current AffairsCurrent Affairs Questions with Answers, December 2019
Taylor asked 3 years ago

1)Which country has emerged as the world’s third -largest publisher of science and engineering articles, according to latest US report?
A)Japan
B) Pakistan
C)India
D)United kingdom
Ans:C

2)Which of the following railway station IndIan railway open “Oxygen Parlour” to battle  rising air pollution in cities?
A) Vijayawada Railway station
B)Chandrabagh Railway station
C)New Delhi Railway station
D)Nashik Railway station
Ans:D

3) Who has been appointed as the new foreign secretary of India?
A)Harsh Vardhan Shringla
B) Vijay Keshav Gokhale
C)Sujatha Singh
D)Nirupama Rao
Ans:B

4)  PresidentRajnath Kovind released the mobile app of red Cross society of India in which city?
A)Gandhinagar
B) Hyderabad
C) Mumbai
D)Patna
Ans:B

5)Which country has decided to lower important tariffs on over 850 products including Frozen park from January 2020?
A)Japan
B) India
C)China
D) Russia
Ans:C

6) what is the name of common currency recently announced by Western Africa?
A)NAT
B)ROAR
C)ECO
D)COIN
Ans:C

7)Which of the following state recently inaugurated it’s first “Janta clinic”to provide free primary health care to people living in slums?
A) Gujarat
B) Maharashtra
C) Madhya Pradesh
D) Rajasthan
Ans:D

8) Which Nation will rewrite Bible and Quran to ‘ reflect socialist values?
A) Russia
B) Japan
C)South Korea
D) China
Ans:D

9) Which Nation authorised Establishment of Space Force which would became the sixth branch of the armed forces?
A) Spain
B)USA
C) United kingdom
D)India
Ans:B

10)Who is the only Female cricketer featured in the “Wisden Cricketers of the Decade list?
A)Ellyse Perry
B)Beth Mooney
C)Smrithi Mandhana
D)Stafanie Taylor
Ans:A